Connect with us

CONSTRUCȚII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE

MONTATOR PEREȚI ȘI PLAFOANE DIN GHIPS CARTON

DESCRIEREA CALIFICĂRII

Montatorii de izolaţii termice si acustice executa lucrări pentru asigurarea izolării termice şi acustice în construcţii prin fixarea, lipirea, izolarea cu diferite materiale (plăci din ghips-carton, vată minerală, beton celular, materiale plastice, plăci fibrolemnoase etc.) a pereţilor, planşeelor, traseelor, conductelor.
La montarea sistemelor din ghips-carton, montatorul execută următoarele operaţii, care implică responsabilitate şi deprinderi practice:
– verifică sculele;
– analizează şi verifică starea tehnică a suprafeţelor de construcţie de care se va face prinderea sistemelor de ghips-carton;
– trasează peretele sau tavanul;
– verifică orizontalitatea sau verticalitatea, planeitatea;
– execută montajul structurii metalice a sistemului de ghips-carton;
– execută fonoizolarea sau termoizolarea;
– execută placarea cu ghips-carton;
– execută chituirea rosturilor dintre plăci.
– verifică gradul de degradare a elementelor de construcţie de care se face prinderea sistemului de ghips-carton;
– stabileşte furniturile de prindere;
– citeşte şi interpretează detaliile de execuţie din desenul tehnic;
– determină abaterile tehnologice a elementelor de construcţie existente şi de care va face prinderea sistemelor de ghips-carton;
– trasează şi fixează reperele pentru construcţia structurii metalice;
– transportă materiile prime si materialele de la magazie;
– revizuieşte întreaga lucrare.
Activitatea se desfăşoară in spatii închise, condiţii de temperatura medie 15oC, umiditate sub 60%, se poartă echipamente de protecţie (salopetă, încălţăminte rezistentă). Există riscul de accidentări prin traumatisme mecanice, electrocutare, cădere de la înălţime.

DESCRIEREA PROGRAMULUI DE EVALUARE:
Dacă cunoști meseria de Montator pereți și plafoane din ghips carton, lucrezi sau ai lucrat în acest domeniu, însă nu deții o diplomă de calificare, atunci acest program ți se potrivește. Este cea mai rapidă modalitate prin care poți dobândi un certificat recunoscut doar pe baza cunoștințelor pe care le deții deja, fără a mai urma un curs de durată. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii online, telefonic sau pe WhatsApp și să te prezinți la centru nostru pentru susținere unei evaluări (examen) care constă într-o probă scrisă și una practică. La evaluare te poți înscrie chiar dacă nu ai absolvit un curs, dat fiind că aceasta se bazează pe ceea ce ne vei demonstra că știi să faci/ai învățat la locul de muncă, individual sau din alte surse.

CUI SE ADRESEAZĂ?
Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:
• doresc să obţină o calificare în domeniu;
• dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
• doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale.

ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA (EXAMENUL)
Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale (fie la locul de muncă, fie în mediul familial sau în timpul liber – fără să fi urmat un program de formare profesională în acest sens).
Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.

METODE ȘI INSTRUMENTE DE EVALUARE CE POT FI UTILIZATE
Test scris cu itemi obiectivi (proba scrisă ce va urmări testarea cunoştinţelor teoretice);
Întrebări orale şi observare directă în condiţii reale de muncă sau simulare (proba practică ce va urmări verificarea deprinderilor practice);
• Raport din partea altor persoane (recomandare) / poze de la locul de muncă/ portofoliu cu lucrări anterioare (dovezi suplimentare solicitate pentru a demonstra veridicitatea experienţei profesionale).

COMPETENŢE EVALUATE
• Desfăşurarea activităţii în echipă
• Identificarea sarcinilor şi planificarea activităţii
• Comunicare interactivă la locul de muncă
• Efectuarea unor calcule matematice simple
• Aplicarea NTSM şi PSI
• Întocmirea necesarului de materiale utilizate în montajul pereţilor şi tavanelor din ghips carton
• Aplicarea procedurilor tehnice de execuţie şi control a calităţii
• Stabilirea procedeului de placare
• Pregătirea operaţiei de montare
• Efectuarea lucrărilor de placare la pereţi
• Efectuarea lucrărilor de placare la tavane
• Finisarea rosturilor

TIP CERTIFICAT OBȚINUT
Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Certificatul de competente profesionale are aceeași valoare ca și certificatul de absolvire, respectiv de calificare, în baza Ordinului Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei 4543/468/2004, Art.33, alin.1-3, care prevede:
”(1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competenţe profesionale, pentru unităţile de competenţă în care au fost declarate competente.
(2) Persoanele declarate competente pentru toate unităţile de competenţă specifice unei ocupaţii sau calificări primesc un certificat de competenţe profesionale care cumulează toate competenţele profesionale specifice acelei ocupaţii sau calificări în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională.
(3) Certificatele menţionate la alin. (2) au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoaştere naţională, eliberate în sistemul formal de formare profesională.”

DURATA
Procesul de evaluare poate dura între 2 și 30 de zile.

ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE:
1. Copie carte de identitate
2. Copie certificat de naștere
3. Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
4. Orice document de studii

  ADRESĂ: Str. Körösi Csoma Sándor, nr. 3, Sfântu Gheorghe, Jud. Covasna

  EMAIL: sibarocertificate@yahoo.com

  office@sibaro.ro.

  TELEFON I Whatsapp : + 40 760 666 459; + 40 721 297 106.

  Tel: 0267 313 457
  Fax: 0367 802 680

  SECRETARIAT:
  Luni – Vineri I orar 08:00 – 16:00

  Apasă pentru a comenta

  Warning: Undefined variable $user_ID in /home3/cristisibaro/public_html/wp-content/themes/the-league/comments.php on line 48

  You must be logged in to post a comment Login

  Leave a Reply

  Mai Multe din CONSTRUCȚII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE

  • ZIDAR, PIETRAR, TENCUITOR

   DESCRIEREA CALIFICĂRIIZidarul, pietrar, tencuitor execută elemente de construcţii (pereţi portanţi, ne portanţi, de compartimentare,...

  • STIVUITORIST (Fără I.S.C.I.R.)

   DESCRIEREA CALIFICĂRII Maşinistul la maşini mobile pentru transporturi interioare precum şi maşinistul la alte...

  • ZUGRAV, IPSOSAR, TAPETAR, VOPSITOR

   DESCRIEREA CALIFICĂRII Zugravul, ipsosar, tapetar, vopsitor este muncitorul în construcţii, a cărui activitate se...

  • MOZAICAR FAIANȚAR

   DESCRIEREA CALIFICĂRII Mozaicarul faianţar este muncitorul în construcţii care execută placarea suprafeţelor vechi sau...